Στέλιος Παρλιάρος ο ζαχαροπλάστης που θήτευσε στους Αμπελοκήπους.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959 και σε ηλικία 10 ετών ο πατέρας του τον έστειλε στην Αθήνα στον θείο του για να συνεχίσει το σχολείο. Πηγαίνει νυκτερινό γυμνάσιο όταν ένας οικογενειακός φίλος του πρότεινε να πάει στο εργαστήριο του Παπασπύρου στην οδό Πουλίου να μάθει την ζαχαροπλαστική. Εκεί θα κάνει το πρώτο βάπτισμα στην ζαχαροπλαστική το 1978 φτιάχνοντας το πρώτο του παντεσπάνι. Η γνωριμία του με τον κόσμο του γλυκού, ήταν καταλυτική γιατί οι κανόνες, οι υπολογισμοί, οι αναλογίες αλλά κυρίως η δημιουργία έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μίλησαν στην ψυχή του. Επόμενο βήμα λίγο πιο κάτω στο ξενοδοχείο Χίλτον ως εκπαιδευόμενος όπου οι δάσκαλοι του ήταν Έλληνες εξ Αιγύπτου οι οποίοι τον παρότρυναν να βουτήξει στα βαθιά. Πράγματι με την σύμφωνη γνώμη του πατέρα του το 1982 ανοίγει στην οδό Αναγνωστοπούλου 15 στο Κολωνάκι το Fresh και το εργαστήριο πάλι στους Αμπελοκήπους όπου και η φωτογραφία. Εκεί με την βοήθεια της αδελφή του και των ανιψιών του η επιχείρηση του θα έχει ανοδική πορεία που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Σήμερα διατηρεί το μαγαζί Γλυκές Αλχημείες, το οποίο το ονόμασε όπως και το βιβλίο του, στην Κηφισιά.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959 και σε ηλικία 10 ετών ο πατέρας του τον έστειλε στην Αθήνα στον θείο του για να συνεχίσει το σχολείο. Πηγαίνει νυκτερινό γυμνάσιο όταν ένας οικογενειακός φίλος του πρότεινε να πάει στο εργαστήριο του Παπασπύρου στην οδό Πουλίου να μάθει την ζαχαροπλαστική. Εκεί θα κάνει το πρώτο βάπτισμα στην ζαχαροπλαστική το 1978 φτιάχνοντας το πρώτο του παντεσπάνι. Η γνωριμία του με τον κόσμο του γλυκού, ήταν καταλυτική γιατί οι κανόνες, οι υπολογισμοί, οι αναλογίες αλλά κυρίως η δημιουργία έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μίλησαν στην ψυχή του. Επόμενο βήμα λίγο πιο κάτω στο ξενοδοχείο Χίλτον ως εκπαιδευόμενος όπου οι δάσκαλοι του ήταν Έλληνες εξ Αιγύπτου οι οποίοι τον παρότρυναν να βουτήξει στα βαθιά. Πράγματι με την σύμφωνη γνώμη του πατέρα του το 1982 ανοίγει στην οδό Αναγνωστοπούλου 15 στο Κολωνάκι το Fresh και το εργαστήριο πάλι στους Αμπελοκήπους όπου και η φωτογραφία. Εκεί με την βοήθεια της αδελφή του και των ανιψιών του η επιχείρηση του θα έχει ανοδική πορεία που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Σήμερα διατηρεί το μαγαζί Γλυκές Αλχημείες, το οποίο το ονόμασε όπως και το βιβλίο του, στην Κηφισιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου